VDL Groep neemt onderdelen over van Vlaamse busproducent Van Hool
Foto-bijschrift: Een touringcar van Van Hool op de Amerikaanse wegen.

VDL Groep neemt onderdelen over van Vlaamse busproducent Van Hool

11 juni 2024

VDL Groep neemt onderdelen over van de Vlaamse busproducent Van Hool. Het industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven voegt enerzijds onderdelen toe van het gefailleerde Van Hool in België. Anderzijds neemt VDL de productiefaciliteit van Van Hool in Noord-Macedonië over. Met de overgenomen onderdelen van Van Hool denkt VDL Groep de activiteiten van zijn divisie Bussen verder te kunnen versterken. Met de overname worden per direct ongeveer 1.600 banen in de hoogwaardige Europese bussenindustrie gered. De bedragen die met de overname zijn gemoeid, worden niet bekendgemaakt.

Voor de vestiging van Van Hool in Koningshooikt (België) worden ongeveer 250 medewerkers van Van Hool aangenomen die aan de slag gaan met onder meer onderdelenproductie, aftersales, inkoop, ontwikkeling en financiën. Met de vakbonden is overeenstemming bereikt over de arbeidsvoorwaarden. Verder neemt VDL Groep alle intellectuele eigendommen, ontwerprechten, software, productnamen, gereedschappen en machines over van Van Hool evenals de busfabriek van Van Hool in Noord-Macedonië waar ongeveer 1.350 medewerkers werken. VDL heeft afspraken gemaakt met distributeur ABC Companies voor de levering van Van Hool-bussen in de Verenigde Staten en Canada. De samenwerking met ABC leidt tot versterking, over en weer, op het gebied van markten en productportfolio.

Toegevoegde waarde

President-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep: “Wij zijn verheugd aan te kondigen dat wij onderdelen van Van Hool hebben kunnen overnemen. Deze onderdelen bieden toegevoegde waarde aan onze bus- en coach-activiteiten waardoor we onze positie als busproducent verder kunnen versterken. De strategische samenwerking met onze Amerikaanse partner ABC Companies maakt het mogelijk dat we onze internationale activiteiten verder vorm kunnen geven”.

VDL Groep zal de overgenomen activiteiten van Van Hool vooralsnog niet integreren in zijn bus- en coach-activiteiten.

Terug